Президентът Петър Стоянов и председателят на СДС Румен Христов дадоха своята подкрепа за кандидатурата на Тони Симидчиева за народен представител от ГЕРБ-СДС

Президентът Петър Стоянов (1997 г.- 2002 г.) и председателят на СДС Румен Христов отидоха в Пловдив, за да подкрепят кандидата на СДС Тони Симидчиева. Преференцията на Тони е 110!

Аз вярвам на Тони като човек. И за мен това е напълно достатъчно, за да дойда да я подкрепя. През тези 35 години, откакто я познавам, тя не е предала нито каузата, нито приятелите си. И смятам, че нейният успех вече е налице, независимо как ще завършат изборите. През годините тя не се възползва от нито един трансферен прозорец да отиде в друга партия, в друго движение или формация, което би й осигурило вероятно и по-големи шансове за политическо развитие. Мисля, че тези качества трябва да се ценят, заяви президентът Петър Стоянов.

Тони Симидчиева заедно с Петър Стоянов и Румен Христов
Тони Симидчиева заедно с Петър Стоянов и Румен Христов

Събрали сме се тук да дадем своята подкрепа за един прекрасен човек. Аз по-отскоро познавам Тони, но имам отлични впечатления за нея и знам, че тя е много ценна в листата на ГЕРБ-СДС, каза председателят на СДС Румен Христов. Имаше въпроси защо сме направили тази коалиция. Отговорът е ясен – ние сме заедно с партия, член на ЕНП. Аз питам другите, които произлязоха от нас и направиха коалиция с БСП, как се пречупиха да сторят това?. Затова смятам, че автентичното дясно е при нас. Румен Христов припомни, че по време на срещата с президента на ЕНП Манфред Вебер е отправил апел към избирателите на “Демократична България” да подкрепят истинското дясно ГЕРБ-СДС, защото това е гаранция, че гласът им няма да отиде за БСП. Надявам се, че ще успеем да сформираме правителство, макар и не лесно. Защото България има нужда от едно стабилно правителство. И защото кризите в България са решавани от десните партии. Десните партии никога не са предизвиквали кризи. Те са ги решавали, категоричен беше Румен Христов.

Тони Симидчиева бе подкрепена от президентът Петър Стоянов, лидерът на СДС Румен Христов и зам.-кмет на Пловдив Георги Титюков